Wednesday, June 30, 2010

short update

  
                                          i am 36weeks pregnant.about 30 days to go

Saturday, June 26, 2010

baby da dapat.?

 ecehh!eh!da beanak ke mak yongg?
uishh jgnn eyy..lom 40 weeks ouh.jan yea 'abang'.
so!
pekembangan terbaru skrg.?
weahh!nampaknyee kann ummi semakin bekembangg dgn maju dan pesat ye.
terasa baju seme mule mengecil disana sini membuat aku panas membara da tak selesa.
~ tidur ku yg most important pulakk semakin tak lena.dok shi-shi cam paip indah water bocorr.kekeke
   *overr lakk ayat tuu ummi..no no no.
tak selesa-gerak kiri tak ngam,kanan tak ngam,telentang tak ngam.kang aku niarap kangg..
    *haha..mcm boley je!

n ape lg baby.?

mule rasa tak cukop nafass.huhu.tersedar2 utk mencari nafass.nafass!nafass!-need u!
kadang2 tengah duduk pun cam tecungap2.

ehm anak ku yg bertuah ini
semakinn 'enjoyy' riang ria dihariraya ye di alam rahim ku ini -itu tanda die sihat..gud gud gud.
rasa ngilu2 semakinnn lah dirasai
~ saket kat ari2 sbb pale baby da kat bwh.so apebile die begerak dlm rahim ummi die yg semakin sempit ni,akn sakit laa aku.

*byk kan pengalamann baru.?ni baru preggy.
nanti baby ade,lagiii byk aku kene study.get readyy! c=

haa ade lg takk?hm..lau ade nati sambunglah!hehe

nak cite pasal hadiah!
yeaayy!ummi dpt hadiah dr hubby.uihhh besst.org pepuan mang suke hadiah2 kan?
mostly aku la tuu.haha

hubby kate ni hadiah utk 2 hb july punye.
haiyakk die ingatt ka?aku punyela semangat nak wat seprais.hehe.last2 aku yg seprais sbb rupenye
B ingat lak.
abes die wat tak tau je,ye aku inagt die tak tauuu or lupa!lupa lupa..'' hehe

lanttak situ.aku pun malas da carik idea nak wat ape anniversary kitorg yg 1st ni..
hehe. tu laa 2hb tu.. c=

ekh.aku da btau tak ape aku dpt?
hmm antara benda yg aku idam2kann..hehe.
nak tengok?

*winkk!

haa.gamba ni mintak kat pokcik google. c=
*pakcik google..nape yg kale itam tu nampak cam biru ea?tp td tulis black.
suda tukarr ka?

tekala..merah ke hitam aku punye?
haa?
merah.?
hitam.?
.
.
.
.
.

hm dua2 aku punye taw!
merah n hitam.
lalala~
.
.
.
.
.

merah itu dambaanku.
hitam tulah sudah menjadi hak milik kekal ku.

sile menjeless sikett eh!
hp murah je.
tp sbb yg tercinta bagi,jd la mahal.
sebab tu nak meriak kat sini.haha.

ye arr..ape kate omputih,ade sentimental value aww..
*wahh pink bunge2 cinte gituu..

okla.nak ber'eksplorasi'ngan baby jap.heee~baby phone,bkn baby anak ummi yg keluaa. '',

Tuesday, June 22, 2010

degup jantungmu jantungku

hmm tak pandai pulak nak starting ayat tuk entry kali ni.
anak dlm perut ni dok guling ke tahape anak ummi wat yea?
siku kaki seme ummi rase.
erkk!-betul ke siku n kaki?
alah ummi tak pandai la nak teka.

hm lg.berjalan2 blog harini.dpt something yg mau
di share.
oh..sgt teruja mengalir airmata ok.
bknla cite kuch2 hota hey(betul ke spelling tu?)
*oh!forget it ok.paham2 sudeyy..
ke cite lagenda budak setan tu ke..

i dpt vdeo ni kat blog hanie



tanak byk citela.hati masih bersyahdu.nak layan buahati,buahcinta.

*cantik pulak rambut elyana kan?bile nak ppanjang rambut ni sampai kepinggang kee..
haihh..rindu kan rambut yg dulu.

xde kisah laen?

ok harap maklum saya ibu mengandung.tambahan pula anak sulung,
semangat begulung2 (boley wat wallrecovering kat umah baru.heheh.)
nak share pasal my baby.

*alah alasan aje tu.pecaye laa sgt-tsk!

skrg tengok ticker kat page,jd seram auwwukkkk(bunyik anjing ke serigala menyalak-angsa kot?)
cam rase ticker tu ckpp..'ha ayokk tinggal 38 hari je lg..'
ee aku nak lempang je kann.hm apekah-?

pastu pulak tengok mommies to be seme byk da meletops.
baby comel2 ok.name gempak2 ok.
tahniah laa korg!
aku?pehall?baju tak packing lg.
baju aku haremm.baju baby tak basuh abes lg.
inikan nak packing.?
ohhoo..aku ley melantak
melayann lagu hotel carlifonia la..
always la..killin me softly laa..

hoi!hoi!

*lek luuu..

haihh la.suke tak suke khamis ni kene gak packing baju baby.
(ops!bkn tak suke nak ber-baby mendakap anak sulung kami ok..)
just cam nak lek luu..ha cam tu la kot.hihi.
38 hari mmg la lama jugak kann..
tp kalo da malas aku tu,
tibe2 tinggal 5hari je nati
confirm hampir pasti-satu hape aku tak siapkan.

da nak masuk 35th weeks da mak buyong ni.
lately aku da mule rase simptom ngiluu.em ngilu ke?
cam nak kene senggugut tuu.
oh sumpah!aku tak pernah lupe sakit senggugut
yg aku langgani tiap2 bulan sejak anak dara lg.
sedang lena diulit mimpi..
tibe2 rase sakit2 kat perutt.
aku da cam nervous ok.
nak berpeluh jugak laa.
tp mata pejamm je.tido tetapkan tido. c=
dlm hatii..'tak ade pape ni..takde pape..'

 kan baru 34th weeks..kate si ummi yg cuak2.
fuhhh..and then terlelap lg..so bangun tido cam bese.
lom beranak pon. kan?takde ape punye.lom mase..
ikot tyme eh abang?saje nak gurau men acah ngan ummi erkk. ?

da 3hari gak kot camnii..baby anak ummi abang yg
sulung-mak aihh betul nak memujuk >.<
nati genap 40weeks abg kelua la ea.
ready da ummi abi nak sambut abg.
ok syg?
nak gurau2 takpe.ummi tak kesah pon.
nati kite wrestling same2 erkk?



 

Sunday, June 20, 2010

40 days left and me..?

da tuka lg template yg baru.
haishh still in pink.korg jgn buhsan yea.
tiadala niat dihati nak pilih apetah
lg merancang utk memilih colour pink
but but..still,mata dan pink jambu ni..
tetapla jambu dihati.
even aku juga meminati colour laen.
yeah!so many colours kan.?

see the tickers tak?
it said ''40 days left..scha''
eh!macam la aku heran.lalala~
oh sebenarnya semakin heran hey hey..
macamane bole tinggal 40 hari?
bukan lg 4 hari ke?
hik!cecehh.
bkn!bkn!40 hari lg.

ok.mak kate jgn difikir saat2 or cane laa
time da sampai hari nati..
bile da sampai mase utk aku meletops..
aih mak. i just love u so much.
canela tak fikirr..ye?
sedangkan aku yg bakalan menghadapi saat itu.
dan semakin difikir,aku semakin
tak sabarr!dan juge takott.
haihh!ini bkn la hipotesis ye.

tak sabar to hold my own baby.
my own..
n takot memikirkan pulak kesakitan yg bakalan
aku rasai soon.
dah!tanak ckp lagi.

nak amek angin kat lua la.
baju baby de lg tak basuh.
bag lom packing.
haiyoo ini ummi to be-

Thursday, June 17, 2010

check up uu..34w.

salam.helo semua.sehat ibu2..bapak2 adik2 seme?
mak buyungg fine2 here.
baru balik check up ni.
sgtt puasati taw.minggu nii seme bes2
yg tejadi.. c;

last week beli barang baby..
da sampai seme barang.
dpt jugak baby rezeki
nak bekatil.
cehh baby pulak..
tak tau mak baby yg nak bekatil2
baby.hehe

car seat dpt..stroller dpt.
yea abang.?

cayaalah abang!

target skrg ni nak beli
umah tuk baby,ummi n abi pulak.
utk kite ajee..
hehe.
harap2 ade rezki kite yea baby yea.
ameen ya rabb.

eh nak cite pasal check up pulak.!
waaa seme result terbaek la.
berat nek 0.5 je.
hb 12.8
urine white
bp ok
jantung baby kedudukan baby
seme ok.
syg same baby lah!

now da 34 weeks
yg pasti...'tp bukan akuu..oo'aku lom sempat nak begambo.yg tebaru tu laa 33weeks nye gambo.
ceh konon2 akula tu kat tepi katil tu.
nati aku posing gitu,kite tengok sape lg cunn haa..
hohoho.
kan baby aku da ade katilll.haruss tunjukk.kekeke

ok let me share a fact tentang baby di minggu 34 ni ea.

* Minggu 34
Bayi Anda
Berat badannya semakin bertambah. Matanya mula sensitif terhadap cahaya. Kening dan bulu mata kini sudah cukup matang dan mata janin kini sudah pandai berkedip-kedip. Sekiranya janin adalah lelaki, testisnya mula membentuk dengan sempurna. Berat badannya kini menjangkau 2 kg, Manakala, ukuran badannya kini mencecah 43 sm.
Tubuh anda
Tekanan darah mungkin akan meningkat agak tinggi. Jadi, jaga sedikit perasan dan emosi anda pada peringkat ini.

sumber dari majalahpama

Sunday, June 13, 2010

33weeks.

hai all.salam.
wahh,fuhh!fuhh!
berhabukk je blog ni.
lame naa xupdate mak buyung ni.
hehe kat atas ade iklan ea?
haha.the latest from buyung.
comel x.?

hmm sis in law wedding.
congrat along.
akhirnyaa..
puan laila da yea.
pasni 'mommy laila'
pulok.
ops!sebelom tu,
auntie laila dulu ea.
ni si tecik comey
nak kua da bulann dpn.
wee*

nak nengok pengantin
tak?
blinkk*

nikah.kak ogy n along. c;

berinai c;

sanding c;

ok dala.taniaah semua wanita2 yg suda menjadi isteri.
heehee.


There was an error in this gadget