Wednesday, December 1, 2010

nak cakap pasal elyana

aku tak paham nape gamba ni tanak dudok ikot turn dia.?
huh.sape da tengok wedding elyana?ye yea tau.da basi berulat-ulat lagi.aku da ada anak bizi kemain.yela aku sorang je ada anak,korang kann takde(heh.)
so,to the point je.
sumpah.lawa gile la baju nikah die(tapi banyak lagi yg lawa..contohnya macam baju nikah aku..?).means gabungan colour ala-ala biru hijau or biru firus name diberi, plus grey n putih.pelamin nikah dia.kannnn i like.hoh aku tak suke ayat ni.
gile ahh.sweet je time nikah.
ni da selamat kot.da sarung2.

sweet gile.oh.


sebenarnya,plamin nkah dia wat aku cam,woww!cantiknye!
b tak nak kawen lg ke?
ehhh hepp!hepp!
nak kene pancong jd hantu pocong?
bukan.bukan.
b kite kawen balik semula nak.?
hohh begitu. ;B)
motif pembunuhan
nak pelamin macam elyana punye.




majlis resepsi kat mentakab pon baju dia cun.kat kl pon cun cun cun.
hehe.aku ni cam dptsponsor lak puji lelebey2 ni.
tp gamba2 tu aku tak dpt kopi.so koang
tengok la
kat blog dia-elyananews.
baru puas.byk gamba dia kat situ.'kata blog die kan.takkan muka 
aku lak.haha
pastu aku jumpe MTV
elyana.
bes.cool gile.(mana satu ni-bes ke cool ke gile?gile betol.)
nak tengok tak?aku baik hati ni nak share.kalo kang cari mesti tak jumpe.
lalala~eh nak ke tak tak nak?haaa tau takot(tibe-tibe?)

ok da abes pon cite elyana.boley lipat kain.baru tenang hati aku.
hohh kepoh gile.




Saturday, November 27, 2010

suka suka dia.

bersama mainan baru dan yg pertama
muka mintak dukonnnng-lah ummi.
ok.no-no zaydan.one more.


ay senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
kalau tak ada pun ummi masih mahu cubit
senyum`
oloh oloh skali dia nanes pulakk.ku pujok guna lagu malique lagi.
betul advance budak sekarang ek.
ok last sayangg..yelah.sumpah.lepas 10kali baru dapat yg last.
nak tunjuk 10-10 ke?oh.tak perlu.
ni bukan album gambar.terimakasih sajalah.

akhirnya.bersama teether & ball.
 kacak kan macam ummi dia?eh kacak tu apa ea.c=
suka dia ea..ke suka suka suka dia.eh..
terbanyak suka pulak.
sukalahh..

erk-ni kat icity?(buat-buat pelik)

kacak dalam stroller.

kacak luar kacak dalam kacak dengarr sini.. oh.sedap lagu ni.nyummnyum sampai nak makan.
kacak ummi kacak abi

finally..zaydan nak dudok dlm stroller.c=
after 4months ok.mase 3 bulan xpenah try kot.sbb before
tu dia mang tanak dudok dlm stroller.
maybe pelik kot.
kihkihkih.
kacaknye..anak sape?eh tiba-tiba.

car park tesco.

itu zaydan punya abi.kacak jugak ke ea?
muahaha.keji gila.tentu lah kacak.
muka zaydan kan ikot muka abi.
so bagaikan pungguk rindukan bulan.
eh?
bukan.mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi.
kannn.baru betul.
sudah.sudah.kang tiba-tiba ada class bahasa 
kat blog ni.

@jusco taman u.

bersama ummi tersayang.muntah.
dan pak cu kat blkg tu.


take care love.

Wednesday, November 17, 2010

ramai org ucap 'selamat hari raya haji..'


kenape begitu?
kenape?kenapeeee awal2 da muke aku?
sebab ni kan blog aku.suke hati mak bapak aku lah.
ehh bapak2 tak maen ea...
kenape ek kalu k e n a p e jee..mesti kene ade-s e b a b.
kalau tak bg sebab boley kan.?
tapi biarlah.aku kan skema nak bg sebab2 nii.lalala~

aishh..(bukan nama sebenar..??)atau dlm bahase saintifiknye-aikk?eh?
anak aku nampak tangan jerk?
oh no no no.aku keji memang tak tolak pon anak aku soh tepii tepi tepi ea.
huhu.biase la kan salu(selalu) je nak syok sendiri amek gamba
kann aku cun lah sangat.?
tak retiiii..hohoho.

dia-zaydan dan die-ummi
ceaaa ala ala 
'dia awal ashaari &
dia lisa surihani'
lah sangat..booo~

mengucap
happy eid al-adha
utk pembaca semua.

utk adik di perantauan yg sedang menunaikan
fardhu yg ke 5 tu-pergh poyo nye ayat..ayayayaii.
bersabar & bertabah di sana.
seperti doamu-semoga Allah memandang
usaha kamu & rakan yg lain juga.ameen.sayang kamu adikku.

dia-syah nazrin.c=

bukan nak bebel.

sabar..

bile time saye
kamu tanye2
sekali saye jwb
dua kali
saye hampir senyap
kali ke tiga
saye menyirap.
sabar lah.

bile time saya
kamu suruh cepat2
macam xde masa dah
padahal baru sebulan dua
kami nak masa
mcm atilia nyanyi"..jadi dinda mahu mengambil masa.."
aa..mcm tu aa.
sabar lah.

bile time saye 
baru nak masuk dua bulan kot
tak ingatt
kamu tak kasi saya
cube gaya hidup sihat.
sabar lah.

bile time saye
kamu suruh saye berurut
sedang saye rase saye tak perlu
diurut2..
ingat benih saya takde kualiti
ek?
sabar lah.

bile time saye
da msuk bulan ke tiga
alhamdulillah
menjadi gabungan benih suami dan saya
kamu lonjak2 
gumbiraaa la nampak.
saye nanges,syukur 
nak dpt anak

bile time saya
kamu suruh makan vitamins itu,
vitamins ini
nampak macam caring
yelah konon2 caring is sharing
eh ke sharing is caring?

bile time saye
itu tak baguss
ini baguss
adusss.

nak tanya..
 
bile time kamu?

bile time kamu?

hm SABAR JE LAH.c=

Saturday, November 13, 2010

bukan ceritera cinta,

sekarang saye rajen nak apdet belog.tak tau kenape.tibe2 je rajen.sebab nuffnang?
tak gak.belog ni biase2 je kot.
biasaa sgt.tah ade ke tak org jengah.
haiwan2 apetah lg kan?hukhukhuk.sedey melampau.

nuffnang pon takde kat page tu.hihihi
before this adee..tp..sek tuka2 layout,malasss nak pasang balik.
lgpon niat asal berbelog adelah utk share everythingggg
yg saye nak(ke.?)
org suke ke..tak suke ke...
hadappp jugak la kan.kihkih.

hmm..skrg payah siket nak apdet kot.
tak cam dolu2 mase single n not available-ke?;p
duluuu tak cukop tido,tak tido lansong ->teman burungg antu siannnnn
soang2 kat lua tu<-
uihh takpeee je aku.
skrg?cube laa.cube.
mase yg tersisa(lah sgt..) adalah utk beta membota.huhu
-susah nak o.t tido ni..
ade anak ni..moto hidop da kene tuka.
dulu-tido?no compromise.
skrg?----must compromise kawww.
kalo tak ke laot anak laki aku seme.
cececehh.ckp mcm ibu mithali ibu yg sejatiii....;p

yela kalo tak aku,sape lg tak nak care anak laki aku
seme tu?
kau ke?huooo tibe2 je ade madu yg pahit.
hukhukhuk.

ni entry sblom melelap kan mata.
ok skrg mata nak mintak tdo.
kan saye da kate-masa yg tersisa adalah itk tdo.
jn sia2kan peluang yg ade.

nite all.penat keje,tdo ea.

*best kan blogwalking.tp saye jarang tinggal jejak.
selamat berkenalan semua.

Friday, November 12, 2010

caution : strictly for those who had married c=

eh eh..'stricly..'tp hujong2 sengeh2 lak.kihkih.
hoho.mang awal2 kene striclyy.kang yg ade yg biseng2 kang g report kat tok kadi.huhu.

mama2 sygg yg ade baby lg menyusukan(susu ibu) 
*bagi kejesame ek..ek.pelishh.huhu.tegode tak tegode tak?wekkks~
marilah kite bekongsi kejelitaan (ke?) mama2 skalian..

huhu.segannye nak ckp wehh.huhu
tp malu betanye...kangg.....
aihhh tekelua lakk produk terbaru kot nanti.
mmg la nak..tp bkn laa dlm masa tedekatt kot.
trauma pon tak hilangg lagik kot.
huhu.

aiyooo ape macam mau ckp ea?
ok la.fine2..sorru in advance ea kalo ade yg tak senang..huhu lagi.
*nape byk 'huhu' ni?-segann kot.

cane mama seme merancang yea?
amek pil ke?
kalo ye..noriday nye brand tu ke ea?
kalo bukan..koangg enjet2 ea?..adeh saket kot.
brape cost ea?cite la ea..
kalo bukan jugak pakai yg susuk tu ke?
saket jugak ke ni ea?
huhu.

tak nak yg sakit2 la..huhu.c=

mintak2 la tunjuk ajar ku sifuuu..
hoho.tak klakaww bah.

koang mama sygg seme kan vouge2..
cun2..
ajar laa kite yg adik2 ni.kihkihkih
adekkk ke?

thanks a lot in advance mama2 yg hot.
ha kale merahh ai bagii taw.
perghh terbaek punye kipass(ke aircond..)

c=
c=

haihh yg mana satu...idaman kalbu..lalala~
There was an error in this gadget